Hoe koop je de voor jou beste rollator?

Op het eerste zicht lijkt het er misschien naar uit te zien dat elke rollator min of meer over dezelfde eigenschappen of kenmerken beschikt. Dat is echter niet helemaal juist, integendeel. Wanneer we de verschillende rollators op de markt gaan vergelijken kunnen we dan ook al vrij snel vaststellen dat er sprake is van verschillen in niet alleen gewicht, maar ook in bijvoorbeeld de banden waar gebruik van wordt gemaakt. Zou jij ook graag een dergelijk hulpmiddel om te stappen in huis willen halen? Dan zijn er dus best wel wat verschillende factoren om rekening mee te houden. Hoe je nu precies het voor jou beste exemplaar kan kopen laten we je graag ontdekken hier op deze pagina!

Waar dien je nu precies rekening mee te houden?

Bij het kopen van een rollator zijn er best een aantal verschillende factoren waar je rekening mee zal willen houden. In eerste instantie dien je jezelf af te vragen of je ze (voornamelijk) gaat gebruiken binnen of buiten de woning. Indien je van plan bent om een exemplaar aan te schaffen voor gebruik binnenshuis zal je kunnen vaststellen dat een beperkt gewicht en een goede wendbaarheid zeer belangrijke eigenschappen zijn. Voor rollators die buiten worden gebruikt geldt dit niet.

Wanneer je van plan bent om een exemplaar aan te schaffen dat voornamelijk buiten zal worden gebruikt zal je kunnen vaststellen dat net een aanzienlijk gewicht een vereiste is. Dit niet in het minst omdat er alleen op die manier sprake is van een optimale stabiliteit. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat het soort wielen waar gebruik van wordt gemaakt eveneens kunnen verschillen afhankelijk van het soort oppervlak waar er over wordt gereden.

Let op de zithoogte van de rollator die je gaat kopen

Bij het aanschaffen van een rollator is het in de praktijk ook altijd van groot belang om rekening te houden met de zithoogte waarvan sprake is. Het bepalen van de vereiste zithoogte kan eigenlijk vrij eenvoudig gebeuren. Het enige wat je daarvoor namelijk moet doen is even de hoogte van de stoel meten waar je in de praktijk vaak gebruik van maakt. Hou er rekening mee dat de zithoogte niet te laag moet zijn. Dit kan er namelijk voor zorgen dat opstaan aanzienlijk kan worden bemoeilijkt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wel is het zo dat je ervoor moet zorgen dat je voeten altijd de grond moeten kunnen raken. Hou je hier rekening mee? Dan zal je kunnen vaststellen dat je met zekerheid een rollator gaat kopen die perfect aan jouw verwachtingen zal voldoen.

Bestaan er ook nog accessoires voor een rollator? Zeker!

Tot slot is het zo dat er ook tal van verschillende accessoires bestaan. In eerste instantie is het zo dat veel mensen die gebruik maken van zo’n hulpmiddel ook over een wandelstok beschikken. Een speciale houder voor een dergelijke stok kan dan ook van belang zijn. Dat geldt echter ook voor bijvoorbeeld een afsluitbare tas. De aanwezigheid van een dergelijke tas zorgt er namelijk voor dat er niet snel spullen gestolen kunnen worden. In ieder geval mag het duidelijk zijn, bij het kopen van rollators zijn er ook altijd verschillende accessoires waar je een keuze uit kan maken. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier rekening mee te houden.